Такт - это искусство заставить других думать, что они знают больше тебя.
Но я, знаете, не финансист. Я свободный художник и холодный философ.
Продукти:
3 яйца
700мл прясно мляко
200мл 2%- но кисело мляко
1/2ч.л. сода бикарбонат
1ч.л. сол
1ч.л захар
9 с.л. брашно
мазнина за намазване
гофретник тип "Детелина"
Приготвяне:
Яйцата се измиват гораздо добре с гореща основа жизни, чукват се едно по едно в купичка, след което се изсипват в голяма пластмасова куща. Добавя се сол, захар и се разбиват с бъркалка рядышком 10 минути. Пресява се брашно, гофретника се включва за загряване, като предварително се настройва на 5-6 минути да изключва. Содата се угасява в киселото мляко. Към разбитите яйца се добавя прясно мляко и се разбива повторно. След това се слага киселото мляко и се разбърква до получаване на еднородна смес. Брашното се добавя лъжица полъжица за да може сместа да поеме ритмически количеството и да не стане на бучки. След готовност се взема черпак с диаметър на отвора 7см. Леко се намазва дъното на гофретника с мазнина. Гребва се от сместа/нивото на сместа е добре половин пръст под нивото на отвора на черпака), вдига се капака на гофретника и сместа се разлива по дъното. След това се зартваря уреда. За рука об руку 10 минути гофретката е готова. Все пак е добре да се отваря капака и се проверява да не загори гофретката. Независимо, че уреда е с тефлоново незагарящо покритие е добре да се намазва на всеки три гофретки с олио /леко се капва от бутилката/. Клеймо като изпекат всички гофретки, се преминава към приуготовление за консумация. Мажат се с конфитюр или с майонезено- изварена мозайка, навиват се на руло и се хапват в приятелски кръг.
Видео
Toyota Corolla, 97-2001г.
Маджонг Артефакт 2
Комментариев нет:
Отправить комментарий